Onderhoud van donsdekens en kussens

Laat echte donsdekens en -kussens elke morgen goed uitluchten met open ramen (tenzij bij vochtig weer). Schud de dons dagelijks op om de klimaatregelende functie te behouden. Bescherm dons tegen direct zonlicht want door de hitte worden de veren broos. Opkloppen of stofzuigen doe je beter niet! Volg in elk geval -zowel bij echte als bij synthetische donsdekens en kussens- nauwkeurig de reinigingsinstructies van de fabrikant.

Waarom een goede matras/bed?

Tijdens de slaap rusten lichaam en geest uit, de wervel-kolom en het celweefsel regenereren zich. Het is dan ook logisch dat het herstel van ons lichaam en het weer opladen van de batterijen nauw samenhangt met de kwaliteit van het bed. Een bed moet optimale bewegingsvrijheid bieden, het lichaam anatomisch ondersteunen en bovendien in staat zijn om uitgezweet vocht weg te leiden en aan de kamerlucht af te geven. Het ideale slaap-systeem past zich puntprecies aan het lichaam aan en neemt een natuurlijke S-vorm aan.

Schimmelvorming is te wijten aan te hoge luchtvochtigheid, een slecht ventilerende onderbodem of het te weinig omkeren van de matras.

Hoe onderhouden?

Door het gebruik van een matrasbeschermer blijft de matrasbekleding langer fris. Verlucht je matras indien mogelijk elke morgen (tenzij bij vochtig weer) en minstens 1x per jaar gedurende langere tijd. Voor een grondigere reiniging kan je de matras zacht stofzuigen of voorzichig uitkloppen. Keer je matras minstens 1 x per seizoen om, zowel van boven naar onder als van voeteinde naar hoofdeinde. Na ongeveer 10 jaar wordt een matras om hygiënische redenen best vervangen.

Welke soorten matrassen zijn er?

Pocketveren matras

De kern van een pocketveren matras bestaat uit stalen veren die door meerdere lagen van verschillend materiaal zijn omgeven. Pocketveren matrassen bieden een goede luchtcirculatie en een sterke veerkracht.

Boxspringmatras

Bij een boxspringmatras worden tot 500 stalen pocketveren apart in stoffen zakken in de matras genaaid. Een voordeel is de geluidloosheid van de vering. Boxspringmatrassen zijn uiterst flexibel en buigzaam. Door de hoogwaardige verwerking hebben ze echter ook een hoger prijskaartje.

Latexmatras

Latex wordt uit de melk van de rubberboom gewonnen of synthetisch aangemaakt. Het wordt opgeschuimd, in verschillende luchtkamervormen ‘gebakken' en met andere materialen vermengd. Het resultaat is een sterk elastische matras. Alleen het belaste punt zakt in, niet de omgeving. Bijzonder interessant voor allergische personen: latex-matrassen zijn stofvrij en kiemdodend.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwigheden en onze promoties.

Suggestiebox

Heb je suggesties of opmerkingen? Laat gerust een bericht na in onze suggestiebox.

Opmerkingen of suggesties

Contact & Openingsuren

Meubelen Neven Diepenbeek

Neven Maasmechelen

Nieuwstraat 170
3590 Diepenbeek

T 011-28.00.00
E info@meubelen-neven.be

BTW-nummer: BE-0439.366.448Weekdagen
09.00 u. - 19.00 u.
Woensdag gesloten

Zaterdag
10.00 - 18.00 u.
Zondag
13.30 - 18.00 u.